top of page
Konsten hero.jpg

KONSTEN PÅ ULVHÄLL 

Ulvhall-logo-small.png

KONSTSAMLINGEN

Ulvhälls herrgård är en fantastisk miljö att vistas i men är också en speciell plats för konsten. På väggarna i de charmiga herrgårdsrummen hänger samtida konst av högsta kvalitet. Konstsamlingen bidrar till att göra Ulvhälls till en inspirerande plats för kreativt arbete och fest. 

Konst 3.png
Konst 1.png

KONSTNÄRERNA

Herrgården har en fin konstsamling av av både svenska och internationella konstnärer.I köket och i konferensrummen på bottenvåningen finns bland annat verk från några av Sveriges mest kända konstnärer som Ann-Sofi Sidén, Jan Håfström och Cooper & Gorfer. Vi som arbetar med konsten på Ulvhäll har en gedigen erfarenhet av både den svenska och internationella konstscenen.

Konstnärer som ingår i konstsamlingen:

Jan Håfström, är en av Sveriges mest uppskattade och hyllade konstnärer sedan debuten 1966. Han har representerat Sverige på världens största konstutställning, Venedigbiennalen, inte mindre än fyra gånger.

 

Ann-Sofi Sidén som även hon ställt ut på Biennalen och på stora institutioner världen över.

Konst 2.jpeg

Karl Holmqvist, Klas Eriksson, William Wegman, Peter Geschwind och Elina Brotherus. Den sistnämnda är en av de mest framstående i den generation finska fotokonstnärer som går under benämningen The Helsinki School.

Denise Grünstein, vars fotokonst återfinns i trappan väg upp till andra våningen. På övervåningen finns storskaliga och centrala verk av konstnärer som Dawid, Anders Krisár, John Körner, Peter Land, Cooper & Gorfer och Cecilia Ömalm

KONSTPARKEN

Intill Ulvhälls Herrgård finns konstparken Ulvhälls Hällar som under maj till september visar verk av välkända svenska och utländska konstnärer. Varje år bjuder vi in konstnärer att skapa nya verk för konstparken. Utställningarna är därför olika år från år.

bottom of page